How To, Cute Surprise

november 28, 2016


Sinterklaas is al weer een poosje hier bij ons in Nederland, aanstaande zaterdag is het dan echt zo ver, pakjesavond. Natuurlijk zijn er genoeg mensen die last minute nog een leuke surprise moeten hebben. Wij, Vera en ik hebben allebei een leuke surprise in elkaar gezet, die 1 niet zo veel tijd kost en 2 ook niet zo veel geld!

De eerste surprise is gemaakt door Roos,

Wat je nodig hebt:
1.Verf
2.Pot
3.Papier
4.Kwast, Schaar en Stift


Het is heel simpel maar ik zal het hier toch even kort uitleggen zodat jouw Walvis ook niet kan mislukken.
1. Je mixt een mooi blauw kleurtje bij elkaar en gaat gewoon je pot verven
2. Terwijl je de pot lat drogen knip je nu de vinnetjes en de staart (knip de staart dubbel zodat je ze aan elkaar kunt plakken en je een wat steverige staart krijg!) ook deze kun je nu verven
3. Op een stukje wit papier teken je de oogjes die je vervolgens op de walvis kunt plakken samen met de vinnetjes en de staart
4. Het mondje kun je er nu boven op plakken en het "fonteintje" met water.

Dit is maar gewoon een voorbeeld, van zo'n pot kan je natuurlijk alles maken, een dolfijn, een muis of juist een kangoeroe. Net wat bij degene waarvoor jij de surprise maken moet past.


De surprise van Vera,

Vera heeft een hele schattige polaroid camera gemaakt, ook jij kunt hem maken precies zoals jij wilt. In het rood of in het blauw met een mooie quote als foto of juist een leuk kiekje van degene die je getrokken hebt.Benodigdheden:
1. Vierkant bakje
2. Schaar
3. Hobby karton
4. Lijm
5. Zwarte stift
6. Polaroidfoto (of gewoon een uitgeprinte foto)Uitvoering:
Stap 1: Pak het bakje en teken het af op het karton.
Stap 2: Als je alle kanten van het bakje getekend heb, pak dan de schaar en knip het uit en plak het op de zijkanten.
Stap 3: Knip 2 dunne strookjes uit het papier en plak er 1 in een rondje op de voorkant en de ander aan de zijkant als een soort lus.
Stap 4: Teken nu de stip erin en ook de stipjes aan de zijkant.
Stap 5: Knip een wit ovaal papiertje uit en plak die ook in de hoek van de voorkant.
Stap 6: Schrijf op de achterkant een leuk verhaaltje of plak er een foto op.

Je kunt hem natuurlijk ook altijd nog met leuke kraaltjes verder versieren. Je kunt hem net zo maken als jij leuk vindt!


Deze post was in samenwerking met Luna van www.blogmeisje.nl . Ook zei heeft een leuke post geschreven in het thema Sinterklaasavond. Zei heeft een paar hele leuke ideeën voor op je verlanglijstje, dus ook daar zou ik zeker even een kijkje nemen!

Liefs,
Vera en Roos


You Might Also Like

2 reacties